Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 29 листопада 2017 р.

Освітяни району взяли участь у обласній конференції


Сьогодні у місті Краматорськ відбулася III обласна науково-практична конференція «Досягнення та виклики національно-патріотичного виховання в регіоні», в якій взяли участь освітяни Добропільського району.
Плідна та наполеглива праця, сприятлива атмосфера залишили в учасників приємні відчуття та задоволення від спілкування з колегами, надихнули на пошуки нових форм та методів національно-патріотичного виховання учнівської молоді.


Під гаслом «Я люблю Україну» відбулася ІІІ обласна науково-практична конференція за участю членів-засновників Українського відкритого університету післядипломної освіти «Досягнення та виклики національно-патріотичного виховання в регіоні».
   Високий якісний рівень проведення обласного заходу забезпечено підготовкою всіх напрямів конференції організаційним комітетом на чолі з Оксенчук Н.В., директором департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації, працівниками Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти: Бодиком О.П., в.о.ректора, кандидатом філологічних наук, доцентом, Макаренко С.І., проректором з науково-методичної роботи, кандидатом педагогічних наук, доцентом, Бурцевою Ю.О., проректором з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності, кандидатом педагогічних наук, доцентом, Ломакіною Г.І., проректором з науково-педагогічної роботи та моніторингу якості освіти, кандидатом педагогічних наук, доцентом, Гладковою Г.В., завідувачем відділу координації роботи методичних служб, Пасечніковою Л.П., завідувачем кафедри менеджменту освіти, кандидатом педагогічних наук, Дубягою А.П., завідувачем відділу національного виховання, методистами відділу національного виховання Рибалкою Л.Д. та Золотар О.В., завідувачами та методистами відділів інституту. 13 педагогічних працівників Добропільського району, в тому числі, 2 педагога від Шахівської громади були присутні на цьому заході в якості учасників та слухачів шести секційних засідань з питань змісту, виховного   простору, досягнень та викликів у національно-патріотичному вихованні.
   На заочному етапі підготовки конференції заклади загальної середньої освіти району підготували відеоролик «Національне виховання – майбутнє держави» (Нововодянська ЗОШ І-ІІ ступенів). Три візитівки – презентації закладів надійшли від Добропільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Криворізької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Шилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
   Напередодні конференції в рамках проекту «Відзнаки Героїв» шляхом пошукової роботи опорного закладу «Світлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Добропільської районної ради» був зібраний матеріал про Героя Небесної Сотні Наумова В.Г.В результаті цієї діяльності директор школи Британ Ю.І. нагороджена подякою Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти за вагомий внесок у справі увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.
   Конференція супроводжувалася роботою двох тренінгових порталів «Педагогіка партнерства», «Історична реконструкція, як технологія національно-патріотичного виховання», в яких прийняли участь керівники та вчителі освітніх закладів району: Нововодянської ЗОШ І-ІІ ступенів, Ганнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Золотоколодязянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Святогорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, опорного закладу «Світлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», Криворізької ЗОШ І-ІІІ ступенів і представили 7 брошур.
   Зазначений обласний захід відкривався виставкою декоративно-прикладного мистецтва «Країна натхнення» за 4-ма номінаціями:
-  мотанка;
-  розпис;
-  лозоплетіння (вироби з паперових трубочок);
 -  українська народна вишивка (рушники, серветки).
   Вироби мистецтва у кількості 50 експонатів виготовлені різними технологіями за всіма номінаціями були представлені учнями та педагогами всіх закладів ЗСО району: Нововодянської ЗОШ І-ІІ ступенів, Ганнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Золотоколодязянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Добропільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Криворізької ЗОШ І-ІІІ ступенів, опорного закладу «Світлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», Святогорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Шилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
   Вперше в області презентувалася стилізована карта району – вишивка хрестиком «Добропільський район», яка виготовлена талановитими педагогами, учнями, батьками, майстринями Добропільщини.
   Виходячи з того, що територія виставки відведена для робіт від учнівської та вчительської спільноти Добропільського району, стала найпопулярнішим місцем фотографування, як селфі, так і колективних фото, підсумовуємо: була не тільки найкрасивішою, найпривабливішою, але і надцікавою з точки зору різномаїття, рівня виготовлення, естетичного вигляду експонатів.
   Головний меседж заходу – будьмо українцями і давайте виховувати українців на власному прикладі, на традиціях, на історії минулій і новітній, на подвигах Великих українців, Героїв Небесної Сотні, учасників АТО.

Шукати в на сайті