Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 14 листопада 2017 р.

Чарівниця дитячих сердець Астрід Ліндгрен

14 листопада 2017 року виповнюється 110 років від дня народження всесвітньо відомої шведської письменниці Астрід Ліндгрен (1907 – 2002), перу якої належать такі найулюбленіші книжки багатьох поколінь дітей, як «Пеппі Довгапанчоха», «Малюк і Карлсон, який живе на даху», «Пригоди детектива Калле Блюнквіста», «Міо, мій Міо», «Роня – донька розбійника», «Брати Лев’яче Серце» та інші.
Письменниця створила більше 30 книг. За свої прекрасні книги Астрід Ліндгрен одержала багато нагород.
Майже усі літературні твори Астрід Ліндгрен екранізовані, за їх мотивами ставлять театральні спектаклі. Астрід Ліндгрен по праву вважають однією з кращих казкарів Скандинавії. Недаремно в рідній країні письменницю назвали «Андерсен наших днів», а в світі - «чарівницею з Швеції».
Знають і люблять твори шведської письменниці і читачі бібліотек району. З нагоди ювілею Астрид Ліндгрен в центральній бібліотеці організовано книжково-ілюстративну виставку «Пригод багато не буває», в сільських бібліотеках – тематичні полиці, перегляди літератури, де представлено казкові твори письменниці, матеріали про іі життя і творчість. 



Шукати в на сайті