Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 22 листопада 2017 р.

До відома індивідуального забудовника

У 1998 році була започаткована державна програма «Власний дім яка на сьогодні є єдиною діючою програмою адресної фінансової допомоги сільських мешканців у вирішенні їх соціально-побутових проблем. Будь-який селянин, який хоче збудувати, купити житло чи покращити свої житлові умови може скористатися пільговим довгостроковим кредитом під 3% річних. Крім того, додаткові пільги надаються багатодітним сім’ям, учасникам АТО, переселенцям (які переселились на постійне проживання).
Довгострокові пільгові кредити надаються громадянам України, які постійно проживають (або переселюються на постійне проживання) в сільській місцевості в межах району і працюють в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях сільського господарства, соціальній сфері села, навчальних закладах, закладах культури та охорони здоров’я, розташованих в межах району, а також військовослужбовцям і переселенцям ( які переселилися на постійне проживання) що перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб.
На які цілі надається кредит:
- нове будівництво житла - до 300 тис. грн.
- добудова / реконструкція - до 150 тис. грн.
- придбання житла - до 200 тис. грн.
- інженерні мережі (водопостачання, тощо) - до50 тис. грн.
Пільгові умови кредитування:
- Кредитна ставка - 3% річних
- Термін - до 20 років, молодим сім’ям - до 30 років
- Багатодітним сім’ям, які мають трьох і більше неповнолітніх дітей - безвідсотково
- Молодим спеціалістам, переселенцям (на постійне проживання), військовослужбовцям - першочергово
- Повернення кредиту здійснюється за розрахунком
Вимоги до позичальників:
- Постійне проживання в сільській місцевості в межах району
- Працевлаштування в межах району
- Будівництво в сільській місцевості в межах району
Важливо!
Для отримання кредиту до Фонду необхідно надати наступні документи:
- Клопотання органів місцевого самоврядування і місцевих державних адміністрацій (сільради, райради або райдержадміністрації);
1. Заява на ім’я голови Фонду про отримання кредиту.
2. Паспорт громадянина України, ідентифікаційний код та їх копії .
3. Довідка про склад сім’ї, копії паспортів з кодами усіх повнолітніх членів сім’ї та свідоцтва про народження неповнолітніх членів сім’ї.
4. Заява на ім’я голови Фонду про згоду усіх повнолітніх членів сім’ї на отримання кредиту, завірена сільською радою.
5. Документи для визначення платоспроможності позичальника та членів його сім’ї, одержані за попередні 6 місяців - оригінали.
6. Довідка, видана БТІ або органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно про наявність або відсутність приватного житла.
7. Договор поруки, оформлений нотаріально в установленому порядку.
8. Довідка про доходи поручителя за попередні 6 місяців - оригінал.
9. Ксерокопія паспорта та ідентифікаційного кода поручителя.
10. Проектно-кошторисна документація на будівництво, добудову/ реконструкцію житла, завірену районним архітектором.
11. Копія документа, на право власності або користування земельною ділянкою.
Кредит надається у безготівковій формі шляхом перерахування коштів на банківський рахунок. Погашення кредиту з відсотками здійснюється за розрахунком. Кредит можна погасити достроково.
За прострочення погашення кредиту, за нецільове використання кредитних коштів та порушення інших умов кредитного договору застосовуються санкції.  Кредитування є прямим, адресним (цільовим), зворотним і здійснюється в межах наявних кредитних ресурсів Фонду. Фонд здійснює керівництво в галузі індивідуального житлового будівництва та систем інженерного забезпечення на селі, є замовником в області по будівництву цих об’єктів.
Клопотання на участь в програмі «Власний дім» надають місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування, які визначають громадян що потребують покращення житлових умов і направляють їх до Фонду із клопотаннями та іншими необхідними документами для отримання таких кредитів.
Більш детальну інформацію щодо умов кредитування надає Обласний Фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі за адресою: м. Волноваха, вул. Наріманова, 24 Мобільний телефон: 0662556049 @mail: forceful0498@gmail.com

Шукати в на сайті