Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 20 листопада 2017 р.

Великий терор-масові політичні репресії 1937 -1938 років

Цього року виповнюється 80-річчя Великого терору – масових політичних репресій 1937 – 1938 років.
Ми в жалобі схиляємо голови перед нашими співвітчизниками, що стали жертвами кривавого тоталітарного режиму. Намагаючись позбавити наш народ його національної свідомості, історичної пам’яті та прагнення до свободи мільйони українців, зокрема і наших земляків, було закатовано у застінках НКВС, розстріляно, відправлено у табори, тюрми, висилки. Їм було винесено смертний вирок лише за те, що були українцями і мали сміливість говорити про це вголос.
У Шилівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено низку заходів у зв’язку з 80- ми роковинами Великого терору.
Учні школи взяли участь у проведенні загальношкільної лінійки, присвяченої 80-м роковинам Великого терору, під час якої школярі звернулися до історичних подій минулого століття, хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто постраждав під час репресій в радянські часи, переглянули презентацію на дану тематику.
Також вчителем історії було подано коротку історичну довідку про масові політичні репресії 1937-1938 років.
У класах проведено виховні години «Пам’ятаймо,щоб не допустити знову»,
спрямовані на донесення інформації про події Великого терору.
У шкільній бібліотеці було представлено книжкову виставку "Через терни до України".
Організовано участь учнівської молоді у засіданні круглого столу «Жертви політичних репресій. Хто вони  та в чому їх подвиг».
Учні активно брали участь у всіх запланованих заходах, щиро перейнялися і усвідомили трагізм тих подій. Вони обговорювали інформаційні матеріали, чітко і аргументовано, одностайно займали позицію засудження цього злочину радянської влади..
На завершення було прийнято рішення "круглого столу" про категоричне недопущення повторення таких кривавих злочинів у майбутній українській історії, відповідальність за яку лягає вже на їх плечі.


 Джерело: сайт Добропільської районної ради

Шукати в на сайті