Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 27 листопада 2017 р.

В Добропільському районі стартувала Всесвітня акція «16 днів проти насилля»


Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в Добропільському районі дана акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Акція ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей.

Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку:

25 листопада
Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок
1 грудня
Всесвітній день боротьби зі СНІДом
2 грудня
Міжнародний день боротьби з рабством
3 грудня
Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями
5 грудня
Міжнародний день волонтера
6 грудня
Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі
9 грудня
Міжнародний день боротьби з корупцією
10 грудня
Міжнародний день прав людини

Таким чином, майже кожний день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини.
Україна приєдналася до акції “16 днів проти насильства” 2001 року. Через рік заходи та ініціативи акції, проголошеної другим Всеукраїнським конгресом жінок, пройшли вже у 20 регіонах України, об’єднали 75 всеукраїнських громадських організацій та широке коло представників державних структур. Подібна активність свідчить про актуальність проблеми подолання насильства в нашій державі, пошук в громадах та владних структурах оптимального механізму реагування як на спільні соціальні проблеми, так і на конкретну людську біду.
Основними завданнями акції є:
- привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;
- активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;
- проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства;
- формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.
Добропільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді будуть проводитися заходи за участю представників служби у справах дітей, відділу освіти, правоохоронних органів, а саме:
29.11.2017 – бесіда з елементами тренінгу для вагітних жінок та молодих мам. (с. Світле)
30.11.2017 – вулична акція «Насильство – це сміття». (с. Святогорівка)
30.11.2017 - вистава для учнів та батьків «Ми проти насильства». (Золотоколодязька ЗОШ)
04.12. – 08.12.2017 – бесіди з елементами тренінгу серед учнів шкіл «агресія – перший крок до насильства». (Шилівська, Світлівська, Золотоколодязянська, Криворізька сільські ради)
Спеціалісти та фахівці із соціальної роботи ЦСССДМ під час відвідувань сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах будуть вести індивідуальні бесіди щодо недопущення насильства в сім’ї та створення безпечного середовища в родині, із письмовим ознайомленням членів сімей про відповідальність згідно із Законом України «Про попередження насильства в сім’ї», розповсюдження тематичної соціально – рекламної продукції.
Не допустіть сімейного насильства, захистіть вашу сім’ю. 







Шукати в на сайті