Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 22 листопада 2017 р.

Повідомляє управління соціального захисту населення райдержадміністрації


ДО УВАГИ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ ! 
Нещодавно Кабінет Міністрів України прийняв зміни до деяких постанов Кабінету Міністрів України стосовно перерахунку розмірів щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, а також стосовно проведення фізичної ідентифікації внутрішньо переміщених осіб.
Так, відповідно до внесених постановою № 689 від 13.09.2017 року змін до Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 505 від 01.10.2014 року з 16.09.2017 року підвищено розмір щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання особам з інвалідністю, а саме:

- інвалідам 1 групи та дітям з інвалідністю - до 130 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, що на теперішній час становить 1705,60 грн.;
- інвалідам 2 групи - до 115 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, що становить 1508,80 грн.;
Фізична ідентифікація клієнта, якому відкрито поточний рахунок в установі Ощадбанку для отримання пенсії, до отримання ним в установленому порядку платіжної картки, яка є водночас пенсійним посвідченням, проводиться кожні три місяці з дня відкриття рахунка або з дня попередньої ідентифікації.
Для проходження фізичної ідентифікації необхідно особисте звернення внутрішньо переміщеної особи до будь-якої установи Ощадбанку. При собі мати паспорт або інший документ, що посвідчує особу та платіжну картку або електронне пенсійне посвідчення.
У разі непроходження фізичної ідентифікації одержувача соціальних виплат Ощадбанк зупиняє видаткові операції за поточним рахунком .
Припинення або відновлення соціальних виплат проводиться структурними підрозділами з питань соціального захисту населення або управліннями Пенсійного фонду України в районах, містах, районах у містах згідно з установленим порядком.
Відповідно до змін, внесених постановою № 689, соціальні виплати особам з інвалідністю 1 групи та особам, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду, за їх письмовим зверненням можуть проводитись публічним акціонерним товариством «Укрпошта» з доставкою додому за фактичним місцем проживання таких осіб. Перевірка цих осіб здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення відповідно до Порядку контролю.
Крім того, чергова перевірка не проводиться, зокрема, стосовно:
- внутрішньо переміщених осіб, які працюють в органах державної влади або органах місцевого самоврядування та якими надано довідку з місця роботи про те, що вони перебувають у трудових відносинах із відповідними органами і умови їх роботи потребують постійного перебування на територіях, де органи влади здійснюють свої повноваження;
- військовослужбовців із числа внутрішньо переміщених осіб, які захищають незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та беруть безпосередню участь в антитерористичній операції за наявності довідки з військової частини про залучення до проведення антитерористичної операції.

Шукати в на сайті