Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 17 листопада 2017 р.

Шановні трудівники ланів, ферм, керівники сільгосппідприємств усіх форм власності, ветерани сільськогосподарського виробництва!


Шановні аграрії! Сердечно вітаємо вас з нагоди професійного свята – Днем працівників сільського господарства, що увінчує напружений, сповнений клопотами хліборобський рік!
Любов до землі закладена в генетичний код нашого народу. У кожного із нас, коріння яких міцно пов’язане із селом, особливо тепле ставлення до людей, які забезпечують нас хлібом і до хліба. Хліборобська праця завжди була нелегкою: то спека засушує хліб, то дощі не дають зібрати врожай, а, якщо і гарний вродився хліб, то дуже важко його продати за тією ціною, яку в нього вклали.
Земля тримається на селянинові, а він живе, доки не відірваний від землі. А доки селянин на землі, то й земля родить, і народові є що їсти, і світ пам’ятає, що Україна – щедра і щира годувальниця.

Шановні наші хлібороби, сьогодні Ваше свято, свято тих, хто щоденно на ниві вклоняється землі, вирощує високі врожаї, щоб у нас на столі був хліб і до хліба.
У нас є всі підстави, щоб зустрічати свято з добрим настроєм. Ми маємо історію галузі, якою пишаємось. І сьогоднішні наші справи, наші успіхи стають гідним її продовженням. Аграрії району завершили збирання зернових культур. З площі 24,9 тис. га отримано зерна 87 тис. тонн, урожайністю 35,4 ц/га.
Соняшнику отримано 27 тис. тонн, 5 тис. тонн овочів та 833 тонни плодів.
Найвищу врожайність зернових культур отримали такі господарства: ВД «Оксамит» ТОВ «Бета–Агро-інвест» - 52,0 ц/га, ТОВ «Перспектива» - 48,7 ц/га, СТОВ «Торецьке» - 41,2 ц/га, ТОВ «Добропільське сортонасінницьке підприємство» - 40,1 ц/га.
Микола Сингаївський писав: «До землі, як і до хліба, звикають з дитинства, з юних літ. І тоді вже до старості не розлучаються з нею. Щасливий той, хто має на землі власноруч прокладену борозну, хто по – своєму відкривав хліб, пізнавав його пахощі з колоска». Це, шановні хлібороби, про Вас.
Доземний уклін і щира подяка усім, хто творить хліб і добро на нашій благодатній землі, - селянським родинам, фермерам, керівникам і спеціалістам агропідприємств різних форм господарювання. Нехай хліборобська нива щедро і рясно колоситься, здоров’я міцніє, а трудові успіхи примножуються. Щастя і добра вам, дорогі трудівники села! Велика подяка Вам за любов до землі, терпіння і витримку. Уклін Вам сіячі, хлібороби, селяни - люди, биття сердець яких у кожному колоску.


Голова Добропільської                                                     Начальник управління агропромислового райдержадміністрації                                                       розвитку райдержадміністрації
              Д.О. Кірносов                                                                                 О.П. Андрійченко

Шукати в на сайті