Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 23 листопада 2017 р.

«Ми проводимо навчання представників громад» – Сергій Шаршов

Під час форуму «Децентралізація: сучасний стан та перспективи розвитку» у Краматорську пройшла панельна дискусія «Три роки реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні», під час якої було розглянуто здобутки громад Донеччини та України.
Директор Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Сергій Шаршов зазначив, що за останній звітний період власні доходи громад зросли на 150 – 170 відсотків. «Значне зростання власних доходів призвело до того, що на казначейських залишках є кошти, які не витрачаються. Громади просто не готові до таких надходжень. Тому Міністерство постійно проводить навчання представників громад для ефективного розвитку територій», – заявив Сергій Шаршов. Про стан розвитку громад Донеччини доповів голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.
«Сьогодні дуже важливо об′єднати громади не тільки за кількісними, але й за якісними показниками. Хоча ми відстаємо від решти України за кількістю громад, за їх якістю посідаємо четверте місце. Власні доходи зросли у 2,5 рази. Сподіваюсь, що у квітні наступного року ми проведемо вибори у багатьох громадах, якщо нас підтримають депутати Верховної Ради», – зауважив Павло Жебрівський.
Також очільник області підкреслив, що Донеччина готова до децентралізації та потребує цієї реформи. За словами Павла Жебрівського, до змін у області готові долучитись представники влади, бізнесу, освітяни та активісти.

Шукати в на сайті