Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 23 листопада 2017 р.

В центрі уваги – підтримка підприємницьких ініціатив

У Добропільському міському центрі зайнятості 22 листопада 2017 року відбувся День відкритих дверей Центру Розвитку підприємництва за участю представників міських організацій. Захід відкрила заступник директора центру зайнятості Тетяна Яцура, яка підкреслила, що робота Центру розвитку підприємництва спрямована на підтримку становлення та успішного розвитку малого та середнього бізнесу. Основним завданням Центру визначено надання якісної інформаційно-консультаційної допомоги та підвищення мотивації людей до започаткування та розвитку власної справи. Сьогодні розуміння важливості підтримки переселенців у пошуку роботи на новому місці проживання стимулює соціальних партнерів на ринку праці до створення спільних проектів. І одним з таких проектів є грантові програми від Данської Ради у справах біженців в Україні:
- «Програма підвищення конкурентоспроможності на ринку праці та стабілізації їх життя шляхом надання можливості отримання професійної освіти»;
- «Програма для початку нового та відновлення або розширення існуючого бізнесу»;
- «Програма створення робочих місць для ВПО та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні».
Відвідувачам заходу була проведена змістовна презентація, надані чіткі рекомендації щодо заповнення грантової заявки.
Присутні також були ознайомлені з правилами участі в проекті від Чеської недержавної гуманітарної організації «Людина в біді» з надання грантів для започаткування (відновлення) сталого бізнесу. 


До відома відвідувачів було доведено, що участь у грантових програмах мають можливість взяти не тільки переселенці, а й місцеві мешканці.
Провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Катерина Зіганшина зупинилась на питаннях отримання фінансової підтримки по програмі «Український донецький куркуль».
Андрій Шумара, заступник начальника Добропільського бюро безоплатної правової допомоги, надав інформацію щодо видів послуг, які надаються як внутрішньо переміщеним особам, так і мешканцям міста, підкресливши, щодо послуги надаються безкоштовно.
Учасники заходу зацікавились наданою інформацією, активно приймали участь у обговоренні практичних питань щодо подання онлайн - заявок для участі у конкурсах, вибору напрямків підприємництва.
У заході взяли участь 18 осіб, з них 14 безробітних, у т.ч. внутрішньо переміщені особи, молодь та інші, зацікавлені у розвитку своєї бізнес-ідеї. На теперішній час мрії про власний бізнес легко перетворити на реальність.

Шукати в на сайті