Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 27 листопада 2017 р.

Легальна трудова діяльність – це основа соціальної захищеності працюючого населення

27 листопада 2017 року у приміщенні Добропільського міського центру зайнятості було проведено семінар на тему «Легальна зайнятість», у якому прийняло участь 6 безробітних. Захід було проведено провідним юрисконсультом центру зайнятості Петровою Альоною разом із заступником начальника Добропільського бюро безоплатної правової допомоги Шумарою Андрієм.
Семінар проводиться з метою підвищення обізнаності населення про всі негативні наслідки неофіційного працевлаштування, адже цифри неофіційних працівників є досить високими.
Провідним юрисконсультом центру зайнятості було звернуто увагу присутніх на наступних питаннях:
- Переваги легальної зайнятості в Україні.
- Порядок укладання трудового договору, цивільно-правової угоди, контракту.
- Види шахрайства при працевлаштуванні в Україні.
Шумара Андрій детально зупинився на напрямках роботи Добропільського бюро безоплатної правової допомоги, їх завданнями, видами послуг, які можна отримати, порядком та умовами отримання вторинної правової допомоги, а також визначив коло осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу.
На завершення семінару провідним юрисконсультом центру зайнятості
було наголошено на тому, що кожен громадянин, який влаштовується на роботу, повинен пам’ятати - отримання зарплати «в конверті» сьогодні, позбавляє його в майбутньому соціального захисту у разі безробіття, тимчасової втрати працездатності, нещасного випадку на виробництві, а також гідної пенсії.
Сьогодні кожен працівник сам мусить вирішувати, що є найголовнішим
– жити одним днем, чи мати впевненість у завтрашньому дні та отримувати певні соціальні гарантії.
По завершенню семінару присутні отримали відповіді на свої запитання.

Шукати в на сайті