Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 28 листопада 2017 р.

Робоча поїздка голови облдержадміністрації Павла Жебрівського до Добропільського району


28 листопада у с. Добропілля відбулося урочисте відкриття очисних споруд. Участь у заході взяв голова облдержадміністрації, керівник військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.
Почесними гостями заходу також були Натрус Сергій Петрович - директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Зятіна Віталій Ілліч - представник фірми - підрядника ТОВ «ЛЕНД ГРУПП», Чередніченко Юрій Якович – генеральний директор ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля».
На заході були присутні заступник голови Донецької облдержадміністрації Віктор Ремський, Дмитро Кірносов, голова райдержадміністрації, Тамара Бєлянкіна, голова районної ради, Анна Павлова, Добропільський сільський голова, громада села.
Захід розпочався з приємної події - генеральний директор ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» Юрій Чередніченко вручив Павлу Івановичу «Почесний знак» імені заслуженого шахтаря України Миколи Сургая за підтримку шахтарської праці.
Павло Іванович Жебрівський, відкриваючи захід, наголосив на тому, що ми повинні передати дітям чисте довкілля, навчитися прибирати за собою. «Ми маємо самі будувати собі комфортне життя, а не чекати когось. Українські села мають бути чисті, охайні, красиві, тоді і Україна буде гарна і незалежна. Бажаю добропільцям, щоб ваше село змогло позмагатися з моїм рідним селом – Немиринці на Житомирщині».
«Ми маємо зробити все, щоб за цей і наступний рік фактично по всій Донецькій області – очисні споруди працювали на повну потужність», - наголосив Павло Жебрівський.

Дмитро Кірносов та Анна Павлова подякували обласному керівництву за підтримку наших проектів, підрядникам – за якісно виконані роботи.
В найближчий час в планах Добропільського сільського голови -  втілення в життя не менш масштабного проекту - створення та облаштування паркової зони, яка знаходиться на території міста Добропілля і належить Добропільській сільській громаді.
Приємно, що Добропільська сільська громада однією з перших долучилася до вирішення екологічних проблем регіону.

Почесне право перерізати стрічку було надано Павлу Жебрівському, Дмитру Кірносову, Анні Павловій та Віталію Зятіні.
Після перерізування стрічки гості пройти по території очисних споруд.
Під час огляду очисних споруд пояснення щодо технологічного процесу надавали Сергій Натрус та Віталій Зятіна.
На об’єкті встановлено сучасне обладнання виробництва чеської компанії ASIO Group, що забезпечує багатоступеневе очищення господарчо-побутових стоків, які десятиліттями забруднювали річку Водяна.
Реконструкцію очисних споруд здійснило ТОВ «Ленд Групп», шеф-монтаж обладнання та запуск очисних – чеські спеціалісти під керівництвом комерційного директора ASIO Group Міхала Носа.

Після завершення відкриття Павло Жебрівський відповів на питання журналістів щодо перспектив розвитку щодо втілення екологічних планів.
Існуючі очисні споруди було побудовано у 1986 році. В 2003 році проведено їх реконструкцію. На початок виконання заходу очисні споруди морально та технічно застаріли та не забезпечували якість стічних вод відповідно до наявних вимог діючого законодавства.
Реалізацію нового проекту розпочато у 2016 році. Проектом було передбачено встановлення двох очисних установок для багатоступінчатого очищення господарчо-побутових стоків та їх подальше скидання у водний об’єкт річку Водяна. Кошторисна вартість проекту становила 6566,783 тис.грн.



Тендер по реалізації проекту «Реконструкція очисних споруд потужністю 50 куб.м/добу в с. Добропілля» було розпочато 12.12.2016 року, завершено 03.01.2017 за результатами тендеру було обрано переможця, - ТОВ «ЛЕНД ГРУПП».
Розпочалися роботи по реалізації проекту 20 червня 2017 року. Всього освоєно коштів з початку будівництва: 3773,784 тис.грн. (3632,784 тис.грн. – обласний фонд охорони навколишнього природного середовища та 141 тис. грн. - місцевий фонд охорони навколишнього природного середовища).
до початку ремонтних робіт

початок ремонтних робіт
після завершення ремонтних робіт



Шукати в на сайті