Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 27 листопада 2017 р.

«КУРКУЛІ» - ПЕРЕМОЖЦІ ДОБРОПІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

В районному бюджеті на обласну програму «Український донецький куркуль» було заплановано для співфінансування суб’єктів малого підприємництва 750 тис. грн. Загальний розмір фінансової підтримки одному підприємцю в рамках грантового проекту не може перевищувати 500 тис. грн. (з них 50% – кошти обласного бюджету, 50% – кошти районного бюджету).
Всього взяли участь в конкурсному відборі 13 учасників від Добропільського району, з них стали переможцями 3 учасники: Матвієнко Ганна Володимирівна (с. Вірівка), Столяренко Олександр Євгенійович (с. Завидо-Кудашеве), Чернікова Вікторія Валеріївна (сел. Новий Донбас).
Матвієнко Ганна Володимирівна з бізнес-планом «Виробництво засобів реабілітації та медичних одноразових бахіл» на загальну суму 500 тис. грн. Метою бізнесу є організація виробництва засобів реабілітації для людей з обмеженими можливостями та людей похилого віку, а також виробництво медичних одноразових бахіл з подальшою їх реалізацією середніми та дрібнооптовими партіями по всій області. Варто зазначити, що зазначене виробництво буде першим в Донецькій області.





Столяренко Олександр Євгенійович з проектом «Створення нових робочих місць шляхом розширення діяльності фермерського господарства «Марія 2014» (сума гранту 500 тис. грн.). На теперішній час підприємство займається розкорчовуванням земельної ділянки сучасним обладнанням для подальшої її обробки з метою вирощування технічних культур, ячменю та озимої пшениці. За грантові кошти підприємцем планується придбати сільськогосподарське обладнання для розвитку власного бізнесу.

Чернікова Вікторія Валеріївна перемогла з бізнес-проектом на 458,9 тис. грн. міні-пекарня «Ванільне небо». Підприємство виготовлятиме продукцію з найрізноманітнішим асортиментом домашньої випічки та хлібобулочних виробів. Раніше мешканці району та навчальні заклади забезпечувались хлібобулочною продукцією з інших міст та районів, а тепер ми матимемо власного виробника таких виробів. Міні-пекарня здійснюватиме постачання хлібобулочної продукції в дитячі садочки та школи району на договірній основі.
Завдяки фінансуванню програми «Український донецький куркуль» буде створено 12 робочих місць в селах Вірівка, Завидо-Кудашеве та селищі Новий Донбас, а також збільшаться надходження до місцевих бюджетів Криворізької, Світлівської сільських та Святорогівської селищної рад. Добропільська райдержадміністрація висловлює щиру подяку в особі голови Донецької обласної військово-цивільній адміністрації Жебрівському Павлу Івановичу за ініціативу впровадження програми «Український донецький куркуль», що сприятиме розвитку малого бізнесу в Добропільському районі.

Шукати в на сайті