Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

понеділок, 20 листопада 2017 р.

Семінар «Легальна зайнятість»


Легальна зайнятість це запорука гідного рівня життя та належного соціального захисту кожної людини.
У зв’язку з тим, що багато наших громадян не достатньо обізнані з питання своїх прав та гарантій у трудових правовідносинах, цим користуються роботодавці – порушники.
20.11.2017 у приміщенні Добропільського міського центру зайнятості було проведено семінар на тему «Легальна зайнятість», у якому прийняло участь 6 безробітних. Захід було проведено провідним юрисконсультом центру зайнятості Петровою Альоною разом із спеціалістом з питань організації роботи Добропільської ОДПІ Яковенко Ларисою.

Провідним юрисконсультом центру зайнятості було звернуто увагу присутніх на наступних питаннях:
- Переваги легальної зайнятості в Україні.
- Порядок укладання трудового договору, цивільно-правової угоди, контракту.
- Види шахрайства при працевлаштуванні в Україні.
Яковенко Лариса детально зупинилася на формах контролю за легальним працевлаштуванням, обов’язковості офіційного оформлення трудових та цивільно – правових правовідносин, наслідках відсутності підтверджуючих документів в разі трудового спору з роботодавцем.
Додатково провідним юрисконсультом центру зайнятості було наголошено на тому, що обов’язок служби зайнятості – інформування населення про переваги легальної зайнятості та ризики «тіньової», а кожна людина самостійно повинна вирішувати, що для неї важливіше – жити сьогоденням або ж мати впевненість у завтрашньому дні, отримуючи надійні соціальні гарантії та забезпечуючи собі майбутнє.
Наприкінці заходу провідний юрисконсульт центру зайнятості та спеціаліст Добропільської ОДПІ відповіли на запитання присутніх, які виникли у них щодо теми заходу.


Шукати в на сайті