Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 23 листопада 2017 р.

На Донеччині відкрився форум з децентралізації

Сьогодні у Краматорську відкрився форум «Децентралізація: сучасний стан та перспективи розвитку». Організаторами форуму виступили Донецька обласна державна адміністрація, Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Захід відбувається за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні». Під час урочистого відкриття керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський наголосив: «Дуже приємно, що такий форум проходить на Донеччині вже вдруге. Це значить, що реформа децентралізації є важливою, а для Донецької та Луганської області надважливою. Росія пропонує нам статус для окремих територій Донецької та Луганської області, щоб впарити нам цю ракову пухлину. У відповідь має бути децентралізація з самодостатніми громадами. Наскільки це буде успішно проведено– настільки міцнішими будуть наші аргументи під час перемовин. Україна знає, як навести порядок на власній території. Кажуть, що Краматорськ – це серце Донеччини, але насправді серцем Донецької області залишається Донецьк. Це поранене серце, до якого ми поки не маємо доступу, але він буде. Хочу, щоб сьогодні на форумі ми максимально поділилися досвідом, щоб громади працювали для людей, діти не хотіли виїжджати за кордон, а робили свою громаду успішною».
Народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Віталій Курило пообіцяв, що нові законопроекти полегшать проведення реформи: «Наш комітет піклується реформою децентралізації, через Комітет йдуть постанови про зміну меж та назв. Абсолютна більшість питань проходить при 100% голосуванні, тому ви завжди знайдете підтримку. У нас підготовлений проект закону про військово-цивільні адміністрації. Новий закон значно полегшить роботу з адміністрування. При підготовці цього закону ми працювали з Луганською та Донецькою областями, але ми також готові вносити зміни».
У форумі беруть участь народні депутати України – члени Комітету, голови профільних підкомітетів, представники центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування Донецької області та інших регіонів України, представники всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, громадянського суспільства, експертного і наукового середовища та міжнародні партнери.

Пряма трансляція Форуму «ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ: СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ»:
https://www.youtube.com/watch?v=W9imO5raHx8
 

Шукати в на сайті