Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 29 листопада 2017 р.

Об'єднаємо зусилля для інтеграції осіб з інвалідністю в соціум

В Добропільському міському центрі зайнятості триває загальнообласна декада зайнятості для людей з інвалідністю.
28 листопада 2017 року відбулося засідання круглого столу на тему: «Об’єднання зусиль соціальних партнерів та роботодавців у вирішенні питань зайнятості осіб з інвалідністю».
Круглий стіл проводився з метою аналізу стану та перспектив співпраці кожної із сторін соціального партнерства, визначення основних підходів у вирішенні проблем щодо забезпечення інтеграції осіб з інвалідністю в соціум, консолідації зусиль щодо повернення інвалідів до продуктивної зайнятості .

У заході взяли участь соціальні партнери: управління праці та соціального захисту населення, територіальні центри соціального обслуговування, центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники органів місцевого самоврядування, роботодавці трьох ринко утворюючих підприємств.
Відкрила засідання круглого столу директор центру зайнятості Вікторія Бугаєць. Вона підкреслила, що особи з інвалідністю належать до найбільш соціально-незахищених категорій населення, але ці люди мають потенціал і наша спільна задача допомогти його реалізувати.
Заступник директора Добропільського міського центру зайнятості Тетяна Яцура зупинилась на аспектах надання соціальних послуг для осіб з інвалідністю та акцентувала увагу на активних програмах сприяння зайнятості та новаціям, які вже користуються сталим попитом на ринку праці: онлайн послуги, відео та мультирезюме, мобільні додатки.
Протягом січня – жовтня 2017 року послугами Добропільського міського центру зайнятості скористалися 92 особи з інвалідністю. До професійного навчання було залучено 15 осіб. У громадських оплачуваних роботах та роботах тимчасового характеру прийняли участь 19 осіб. За направленнями центру зайнятості працевлаштовано 27 осіб. Рівень працевлаштування безробітних інвалідів склав 29% .
В процесі обговорення нагальних питань учасники круглого столу прийшли до висновку, що тільки у співпраці кожної із сторін соціального партнерства можливий подальший розвиток системи якісної професійної та трудової реабілітації осіб з інвалідністю, забезпечення їх конкурентоспроможності в умовах, адаптованих до вимог сучасного ринку праці.
На засіданні круглого столу було обговорено питання розширення видів громадських робіт щодо надання послуг із супроводу, догляду, обслуговування, соціально-медичного патронажу осіб з інвалідністю або тимчасово непрацездатних, надання допомоги учасникам АТО та сім’ям загиблих учасників АТО, відновлення територій, які зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту.
Учасники заходу вважають, що відповідно до викликів сьогодення необхідно зосередити зусилля на поглибленні соціального діалогу щодо використання всього комплексу заходів сприяння зайнятості особам з інвалідністю, недопущення формалізму у вирішенні проблем інвалідів, розширення інформації про легальний попит та пропозицію робочої сили, забезпеченні вільного доступу до інформації про зайнятість.

Джерело: Добропільський міський центр зайнятості 

Шукати в на сайті