Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 11 жовтня 2017 р.

Володимир Яворівський – людина, борець, письменник

11 жовтня виповнюється 75 років від дня народження Володимира Олександровича Яворівського - українського письменника, публіциста, громадсько-політичного діяча. Народився 11.10.1942 у селі Теклівка Вінницької області. Закінчив Одеський університет (1964). Працював на радіо й телебаченні, у пресі, зокрема, в редакціях газети "Запорізька правда", "Літературна Україна" та в журналі "Вітчизна". Один з організаторів Народного Руху України, очолив його оргкомітет. Народний депутат України (з 1990 до 2007).
Літературну діяльність розпочав у 1968 році збіркою повістей і новел «А яблука падають…». За повість «Вічні Кортеліси» (1984) отримав Державну премію України ім. Тараса Шевченка. Найвизначнішими творами В. Яворівського критики вважають романи про будівництво та драматичні події весни 1986 року на Чорнобильській АЕС: «Ланцюгова реакція» (1977), «Оглянься з осені» (1979), «Марія з полином у кінці століття» (1988), а також біографічний роман про Катерину Білокур «Автопортрет з уяви» (1982). З нагоди ювілею письменника в бібліотеках ЦБС організовано заходи: виставка-персоналія «Володимир Яворівський - людина, борець, письменник» (Центральна бібліотека), книжкова виставка «Класик української літератури - наш сучасник» (Ганнівська с/бібліотека), книжкова полиця "Людина, борець, письменник" (Святогорівська бібліотека), година ювіляра «Майстер слова з великої літери» (Шилівська с/бібліотека) та інші. 

Шукати в на сайті