Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

«НІ –РАБСТВУ, НІ- ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ!»



18 жовтня 2017 року за ініціативи Європейського Парламенту був започаткований Європейський день боротьби з торгівлею людьми, як день консолідації зусиль з підвищення рівня обізнаності щодо проблеми торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища і візуалізації проблеми на глобальному рівні. Торгівля людьми є однією з головних проблем в Європі. Щороку збільшується кількість людей, які стають її жертвами.
Торгівля людьми із заманюванням жертв до пастки є сучасною формою работоргівлі. Люди вважаються товаром, який можна продавати або купувати, зазвичай, для сексуальної індустрії, однак також, наприклад, для використання в сільському господарстві, для легітимних або не дуже легітимних підприємств з умовами жорстокої експлуатації, з мізерною платнею або взагалі без неї. Більшість жертв торгівлі, про яких стає відомо - це жінки, але часом трапляються, що й чоловіків спіткає така ж доля. Окрім того, велика кількість жертв є молодими людьми, інколи навіть дітьми. Усі вони безуспішно намагаються заробити аби вижити, однак отримують в результаті життя, зруйноване експлуатацією та оманливою спокусою отримати гарний заробіток.
З проблемою торгівлі людьми в Україні активно борються такі міжнародні організації як ОБСЄ, Міжнародна організація з Міграції та правозахисна організація Ла-Страда в Україні. Лише за останні три роки до Міжнародної організації з міграції звернулись за допомогою більше трьох з половиною тисяч українців, які стали жертвами торгівлі людьми. Але громадські організації зазначають, що лише їхньої активної роботи в протидії такому негативному явищу замало. Нині Україна гостро потребує розробки комплексного законодавства з захисту прав потерпілих, а також з належного покарання злочинців за торгівлю людьми.

Шукати в на сайті