Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 26 жовтня 2017 р.

У Краматорську відбулось виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань освіти та науки

В рамках дводенного візиту на Донеччину представники Комітету Верховної Ради з питань освіти та науки провели у Краматорську виїзне засідання з представниками освітянської сфери Донецької та Луганської областей. Участь у засіданні також взяв голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.
Звертаючись до присутніх очільник області зазначив, що освіта й наука для Донеччини – ключове питання. Він наголосив, що надзвичайно важливо, що народні депутати Олександр Співаковський, Тарас Кремінь, а також перший заступник міністра науки та освіти Володимир Ковтунець приїхали на Донеччину, щоб на власні очі побачити, як ми розбудовуємо мережу опорних шкіл, поспілкувалися з освітянами, обговорили закон про освіту. «Такі виїзди, таке відкрите спілкування дають глибоке розуміння суті процесів, можливість бачити перспективу та за необхідності корегувати ті чи інші моменти. Важливо, що до розмови долучилися й народні депутати з Донеччини – Олег Недава та Максим Єфімов», – підкреслив Павло Жебрівський.На засіданні, звертаючись до освітян, голова Донецької ОДА зазначив, що своєю першочерговою задачею бачить розбудову мережі опорних шкіл. На Донеччині їх має бути 39. Поки що визначено фінансування по 30 (чотири з них вже відкрито). «Щодо решти 9 шкіл, просимо допомоги народних депутатів та Кабінет міністрів, щоб на наступний рік 450 млн грн з коштів, які передбачені для тимчасово окупованих територій, спрямували для цільового використання на ремонт та облаштування 9 опорних шкіл на контрольованій Україною території», – звернувся Павло Жебрівський до представників Комітету. Ця пропозиція була підтримана членами виїзного засідання та внесена у протокол.
Перший заступник міністра освіти Володимир Ковтунець та заступник голови комітету ВР з питань науки та освіти Олександр Співаковський дали високу оцінку роботі, яку проводить обласна влада з розбудови мережі опорних шкіл. Вони побували у Покровську та Билбасівці й були вражені масштабами та якістю проведення робіт, а також їхньою ціною. «Загалом в Україні у цьому році будується чи реконструюється 36 опорних шкіл. У цій цифрі 22 школи – з Донеччини», – наголосив Володимир Ковтунець.
«Розбудова освітньої мережі та зміцнення й осучаснення шкільної освіти – загальнодержавна політика. Президент України Петро Порошенко зазначив, що держава розглядає фінансування освіти не як видатки, а як інвестиції у майбутнє. І це вкрай важливо для Донеччини», – наголосив очільник області.

Шукати в на сайті