Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 11 жовтня 2017 р.

На Донеччині проходить інформаційна кампанія «Я-ГРОМАДА»

В Донецькій області проходить інформаційна кампанія «Я –ГРОМАДА», організатором якої виступили експерти Програми розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу. У рамках дорожнього туру інформаційній заходи проходитимуть у тих громадах, які тільки йдуть до об’єднання. Фахівці надали корисну інформацію, пов’язану з процесом децентралізації, мешканцям Краматорська. На черзі – зустрічі у Великій Новосілці, Вугледарі, Маріуполі, Сартані, Дружківці, Слов’янську та Бахмуті.
За словами керівника Програми відновлення та розбудови миру Віктора Мунтяну, проведення інформаційної кампанії було націлене на збільшення рівня залученості громадян до впровадження реформи децентралізації.
« Це також нові можливості для людей: можливості швидше вирішувати питання власного міста або села, можливість швидше розвиватися, можливість залишати більше грошей від зборів і податків на своїй території, можливості отримувати якісні адміністративні й соціальні послуги, послуги у сфері освіти, безпеки і медицини», – підкреслив представник міжнародної організації.
Як зазначила в.о. директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Людмила Биченко, одним із основних напрямків роботи Донецької ОДА є створення спроможних територіальних громад.
«Ключове завдання децентралізації – забезпечити економічну самодостатність громад, допомогти людям повернути собі впевненість у здатності самим планувати і забезпечувати власне майбутнє. Держава надасть об’єднаним громадам усіляку підтримку – аби вони міцно стали на ноги і були реально спроможними, сильними, єдиними», – підкреслила Людмила Биченко. Вона також додала, що до переліку 20 найспроможніших громад в Україні увійшли також дві ОТГ з Донецької області – Лиманська та Шахівська.

У кожному пункті зупинки дорожнього туру з місцевими мешканцями зустрічаються експерти, щоб поінформувати їх про сутність реформи децентралізації, про позитивні зміни та відповідальність, які очікують на громаду, що проходить шлях об’єднання. Представники успішних громад також діляться досвідом та кращими практиками втілення реформи. Організатори кампанії переконані, що саме відкритий діалог з людьми та переконливий приклад об’єднаних громад дозволять мешканцям області краще зрозуміти наявні резерви та можливості й використати їх для поліпшення життя на місцях.

Шукати в на сайті