Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 17 жовтня 2017 р.

Покрова Пресвятої Богородиці – головне свято осені

Свято Покрови Пресвятої Богородиці - одне з найбільш шанованих у нашій країні. З цим днем пов’язано чимало цікавих традицій та обрядів. Жителі Добропільського краю урочисто відзначили свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України та День Українського козацтва. Святково-урочисті заходи для громади організовані колективом Добропільського сільського будинку культури під керівництвом Надії Георгіївни Кравченко. 13 жовтня, не дивлячись на примхи осінньої погоди, ярмарок відбувся в приміщенні Добропільської ЗОШ І-ІІІ ступенів і це зовсім не зіпсувало настрою місцевим мешканцям. Ознайомившись із стародавніми звичаями та побачивши покровський обряд, який підготували учасники обрядового колективу «Міна» (керівник Кравченко Н.Г.) та почувши веселі українські пісні у виконанні дитячих вокальних колективів «Дзвоник», «Стожари», «Зорянчата» (керівники Зима-Корчомкіна Л.А., Корчомкін С.О., Кулікова І.І.) дорослі та малі підспівували і пританцьовували.
Свято вийшло цікавим, різноманітним та веселим. Малеча вчилася торгувати - продавати та купувати, а з кожним роком смаколиків, овочів та фруктів продається все більше. Усі охочі відвідали виставки: поробок «Дари жовтня» та дитячого малюнку «Осінній настрій». Велика вдячність всьому педагогічному колективу Добропільської ЗОШ І-ІІІ ст. (директор Литовченко С.В.) за активну участь у проведенні яскравого свята.



14 жовтня проведені жіночі посиденьки «Щасливий випадок» для учасниць жіночого клубу «Бабине літо». На черговому засіданні учасниці згадували щасливі випадки, які траплялись з ними протягом всього життя. Зіграли в бліц - турнір «Свята та обряди мого краю», поділились враженнями про зібраний врожай на власних городах, а наприкінці свого засідання відвідали виставку дитячого малюнку та поробок «Дари жовтня». Всі учасниці отримали гарний настрій та позитивні емоції та на згадку про засідання - осінні букетики і музичні вітання, які подарували учасники самодіяльного народного колективу «Візит» Аліса Кравченко, Крістіна Чертушкіна, Тетяна Степанова та Варвара Чижик.



В цей же день екскурсію до бібліотеки (приміщення після ремонту) провела бібліотекар Шевчук Л.М., розповівши які цікаві новинки з’явилися на сьогоднішній день.
13 жовтня у Нововодянському будинку культури відбувся святковий концерт «А ми тую козацькую славу збережемо». На свято завітав сільський голова, який привітав усіх присутніх зі святом Українського козацтва, Захисника України, святом Покрови Пресвятотої Богородиці. Протягом свята лунали пісні у виконнані солістки вокального колективу "Непара" Деньгуб Н.І., Богунської Ірини та вокального колективу "Гарні дівчата",а учні Нововодянської школи, дарували всім присутнім запальні козацькі танці. 




14 жовтня гостинно запросив мешканців села і військовослужбовців на концертну театралізовану виставу «Покровський ярмарок» і Вірівський сільський будинок культури.
Ярмарок – це праця для кожного трударя. Ця гарна традиція наших предків зараз відродилася. Здавна повелося в Україні, що зібравши урожай багатий, їхали люди на ярмарок, везли те, що самі виростили, самі приготували. А там де народ, там і жарти, і дотепи, і сміх, і, звичайно, танці і пісні українські. 




На один день сцена будинку культури перетворилася на маленький ярмарок. Тут торговці, цигани, гуморески, пісні про кохання, малюки вихваляють вареники.  Козаки вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою. Вітали й військовослужбовців - справжніх сучасних козаків з Днем захисника України: маленькі козачата виконували пісню «Ми нащадки козаків», а народний самодіяльний колектив «Мрія» подарував пісню «Хай живе вільна Україна». 




Атмосфера свята додала всім гарного настрою як глядачам дійства так і творчій групі. Бібліотеки районної ЦБС в ці дні, з метою національно-патріотичного виховання проводять заходи та вшановують пам'ять загиблих героїв, які віддали своє життя за вільну Україну від найдавніших часів до сьогодення. В бібліотеках оформлено книжкові виставки «І оживе добра слава, слава України» (Світлівська с/бібліотека), «Золоті ключі Покрови» (Центральна бібліотека), «Мужність і відвага крізь віки» (Святогорівська с/бібліотека), тематичні викладки літератури (сільські бібліотеки). Організовано заходи: історична подорож «Козацька доба-велична сторінка в історії України» (Центральна бібліотека), година патріотизму «Захисник Вітчизни – гордість народу» (Святогорівська бібліотека), урок мужності «Україна понад усе» (Новоукраїнська бібліотека), патріотичні години «Батьківщину-мати, вмій захищати» (Ганнівська бібліотека), «Захисник України» (Вірівська бібліотека), урок народознавства "Покрий нас від всякого зла"(Світлівська бібліотека) та інші. 



Шукати в на сайті