Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 25 жовтня 2017 р.

«Урок» у Добропільському районі

З 22 серпня до 20 жовтня під координацією служби у справах дітей райдержадміністрації в Добропільському районі пройшов Всеукраїнський рейд «Урок». Це ціла низка заходів, спрямованих на повернення неповнолітніх мешканців району за шкільну парту, виявлення та усунення причин, внаслідок яких діти не приступили до занять у загальноосвітніх навчальних закладах.
Законом України «Про освіту» встановлено обов’язковість середньої освіти для кожного громадянина. Це означає, що навчально-виховним процесом мають бути охоплені всі неповнолітні мешканці району віком від 6 до 18 років. Освітній процес об’єднав не лише вчителів, учнів та їх батьків. До справи виховання майбутнього покоління залучаються і соціальні служби району.
На виконання заходів передбачених у ході проведення Всеукраїнського рейду «Урок», з метою запобігання негативним проявам у дитячому середовищі, та у зв’язку з початком нового навчального року, службам та органам, причетним до виховання дітей, було скоординовано свою діяльність, спрямовану на посилення соціального та правового захисту підростаючого покоління. Для ефективного вирішення поставлених державою задач в нашому районі з 22 серпня до 20 жовтня було проведено Всеукраїнський рейд «Урок».
Хоча дітей шкільного віку в районі з кожним роком стає дедалі менше, але проблеми, пов’язані з відвідуванням ними закладів освіти, лише зростають. Тому першочерговою задачею, яку ставить перед спеціалістами служби у справах дітей Всеукраїнський рейд «Урок», є виявлення дітей, що не приступили 1 вересня до занять у загальноосвітніх закладах району, та усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені освітнім процесом. Новий 2017-2018 навчальний рік у Добропільському районі почався без неприємних «сюрпризів». Завдяки злагодженій роботі районного відділу освіти, служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді райдержадміністрації, сільських та селищної рад за «бортом» освітнього процесу не залишилося жодної дитини. Більш того, аби реалізувати право кожної дитини на освіту, адміністрації шкіл нашого району пропонують «важким» підліткам екстернатну та індивідуальну форми навчання, а також педагогічний патронаж для дітей з особливими потребами.
Загальна кількість дітей шкільного віку у Добропільському районі станом на 20.10.2017 р. становить 1307 чоловік, в Шахівській об’єднаній громаді - 241 дитина. Дітей, які не приступили до занять не виявлено.
З метою надання дітям з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону, була оголошена благодійна акція «Я хочу до школи» по збиранню одягу, взуття та канцелярських товарів. Допомогу отримали 50 дітей у вигляді наборів шкільного приладдя, що дало їм змогу краще підготуватись до нового навчального року.

Шукати в на сайті