Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 26 жовтня 2017 р.

Ярмарок професій – простір для вибору майбутнього фаху

Кажуть, що людина у житті народжується двічі: вперше — коли з’являється на землі як жива істота, а вдруге — коли стверджується як особистість, вибирає справу свого життя, свою професію. Тож вибір професії – крок дуже важливий і повинно, щоб був він усвідомлений, виважений, зроблений із врахуванням особистісних інтересів і нахилів та враховував затребуваність фаху на сучасному ринку праці. З цією метою і здійснюється службою зайнятості системна профорієнтація учнівської молоді.
Щороку Добропільським міським центром зайнятості організовується та проводиться Ярмарок професій та послуг служби зайнятості, до участі в якому запрошуються професійно-технічні та вищі навчальні заклади Донецької області. Тож 25 жовтня 2017 року Центр культури та дозвілля міста Добропілля гостинно відкрив двері для традиційного Ярмарку професій. Цього року на наше запрошення відгукнулися Донбаська національна академія будівництва та архітектури, Донецький національний технічний університет та Донбаський державний педагогічний університет, Красноармійський індустріальний інститут, Костянтинівське медичне та Красноармійське педагогічне училища, Машинобудівний коледж Донбаської державної машинобудівної академії, Селидівський гірничий технікум та Білозерський професійний гірничий ліцей. Під час реєстрації школярі мали змогу безпосередньо поспілкуватись з представниками навчальних закладів, отримати інформаційні матеріали, буклети,поставити питання та отримати відповіді з перших вуст. Студенти, які завітали в складі представників, розповіли майбутнім абітурієнтам про навчання в своїх закладах, умови проживання та дозвілля.
На Ярмарку професій були присутні керуючий справами виконкому Наталя Старостенко та заступник голови районної ради Ірина Стрепоченко. Директор Добропільського міського центру зайнятості Вікторія Бугаєць привітала гостей та учасників Ярмарку професій, наголосивши на важливості вдалого вибору професії для подальшого життя. Вона ознайомила присутніх з новітніми послугами служби зайнятості: це створення Всеукраїнського кадрового резерву служби зайнятості для швидкого пошуку та підбору кадрів на замовлення роботодавців та з метою підвищення конкурентоспроможності молоді на ринку праці, навчання на онлайн – курсах, тестування за допомогою інтернет – ресурсів; зробила акцент на затребуваності на ринку праці саме робітничих професій.
І ось слово надали гостям. Традиційно, презентації навчальних закладів були змістовними, емоційними та яскравими, адже кожен з присутніх вважає найкращім саме свою «альма-матір». Тож в результаті заходу близько 300 майбутніх випускників отримали не тільки важливу та корисну інформацію, а і гарний настрій. Також представники Державної служби з надзвичайних ситуацій пояснили умови вступу до Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності та умови подальшого працевлаштування. І ми бажаємо майбутнім абітурієнтам – 2018 вдало зробити свій крок до майбутньої професії. 

Та профорієнтація школярів не обмежується проведенням ярмарку професій. Протягом шкільного року згідно плану спільних дій з відділами освіти в школах Добропілля та Добропільського району проводяться уроки вибору професії. Кожного місяця, в день відкритих дверей, центр зайнятості гостинно запрошує майбутніх випускників для ознайомлення з послугами служби зайнятості, отримання професійно важливої інформації. Під час проведення профорієнтаційних заходів підлітки проходять профдіагностичне тестування для визначення професійного направлення. Також є змога пройти тестування за різними методиками на автоматизованому робочому місці «Профконсультант». А також, важливою частиною професійного спрямування підлітків є проведення професіографічних екскурсій на підприємствах міста. Тож служба зайнятості України завжди готова допомогти молодій людині у свідомому виборі подальшого професійного шляху!

Шукати в на сайті