Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 25 жовтня 2017 р.

Глава Уряду: Ми не зупинимо реформу децентралізації

Започаткована в 2014 році реформа децентралізації, яка дозволила наростити ресурси місцевих бюджетів, покликана не тільки акумулювати кошти на місцях, а й навчити заробляти та примножувати бюджетні статки. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Ради регіонального розвитку, яку провів Президент України Петро Порошенко 24 жовтня.
Участь в засіданні Ради прийняв голова райдержадміністрації Дмитро Кірносов.
«Ми визначили конкретні податки, які зараховуються до місцевих бюджетів і можуть бути використані на власні потреби регіонів. Нові школи, новий транспорт, нові садки й дороги – це все результат децентралізації. Наше завдання – аби кожна гривня йшла на підвищення якості життя громадян», – сказав Володимир Гройсман.
Він звернув увагу, що на часі – відповідальне використання коштів та нарощування можливостей примножувати регіональні ресурси, причому не тільки на користь обласних та районних центрів, а й маленьких сіл та селищ.
«Кошти беруться від реального сектору – нових підприємств, нових робочих місць, детінізації. Це щоденна робота. Якщо ми взяли 100 млрд грн з центрального бюджету і передали в місцевий, то завдання стоїть не тільки витратити, а робити з них 200 млрд грн – через економічне зростання, – зазначив Прем’єр-міністр. – Це завдання – яке ставить Президент і Уряд».

Головний сайт Кабінету Міністрів України

Шукати в на сайті