Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

вівторок, 17 жовтня 2017 р.

"Покровський ярмарок"

14 жовтня – свято Покрови Пресвятої Богородиці або, як кажуть в народі, Святої Покрови.
До початку жовтня закінчуються усі найважливіші сільські роботи на Землі (в тому числі сівба озимих) – завершений хліборобський цикл робіт. Зібраний урожай та більш-менш вільний час дають можливість для проведення різних осінніх заходів. Це найблагодатніша пора для весільних гулянь, початку вечорниць.
Вірівський сільський будинок культури запросив гостинно мешканців села і військовослужбовців на концертну театралізовану виставу «Покровський ярмарок». Ярмарок – це праця для кожного трударя. Ця гарна традиція наших предків зараз відродилася. Здавна повелося в Україні, що зібравши урожай багатий, їхали люди на ярмарок, везли те, що самі виростили, самі приготували. А там де народ, там і жарти, і дотепи, і сміх, і, звичайно, танці і пісні українські.
На один день сцена будинку культури перетворилася на маленький ярмарок. Тут торговці, цигани, гуморески, пісні про кохання, малюки вихваляють вареники.
Козаки вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою. Вітали й військовослужбовців - справжніх сучасних козаків з Днем захисника України: маленькі козачата виконували пісню «Ми нащадки козаків», а народний самодіяльний колектив «Мрія» подарував пісню «Хай живе вільна Україна».
Атмосфера свята додала всім гарного настрою як глядачам дійства так і творчій групі.
Джерело: сайт Добропільської районної ради


 

Шукати в на сайті