Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 25 травня 2017 р.

«Українська Друга світова»


З 10 по 19 травня у місті Добропілля на базі НВК ЗОШ –ліцею працювала виставка «Українська Друга світова», підготовлена Інститутом національної пам'яті. Її відвідували педагоги та учні загальноосвітніх навчальних закладів Добропільської міської ради та Добропільської районної ради.
17 травня учні Добропільської та Ганнівської ЗОШ зі своїми вчителями історії О. Мальцевою та М. Єфремовим відвідали експозицію. Присутніх вразили документальні фотографії та об’єми інформації даної експозиції.
Мета, яку ставили організатори виставки – формування національної самосвідомості, шанобливого ставлення до історичної спадщини українського народу, безумовно, була досягнута.

19 травня 2017 року відбулося урочисте закриття виставкової експозиції «Українська Друга світова», на яке були запрошені доцент кафедри суспільно-гуманітраних дисциплін та методики їх викладання Донецького облІППО О. Лаврут та методист відділу суспільних дисциплін та відділу національного виховання Донецького облІППО Л. Рибалка.
Вчителі історії шкіл району теж взяли участь в урочистому заході, на якому учні загальноосвітниїх навчальних закладів міста, переможці Всеукраїнського турніру юних істориків, виступили з доповідями, в тому числі про табір для військовополонених у с. Кам’янка Добропільського району, поштовхом для написання яких стали матеріали виставки.
Наприкінці заходу вчителі історії загальноосвітніх навчальних закладів обговорили питання: на чому має акцентуватися увага учнів під час вивчення історії Другої світової війни? Безумовно, ми повинні пам’ятати про великий внесок, який зробив український народ у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні та про те, що військові дії, які йшли на території України, обернулися для нашого народу жахливою трагедією.
Беперечно, все, що почули та побачили учні та їх наставники, обов’язково буде в нагоді в подальшому навчанні та роботі.
Дякуємо організаторам виставки за можливість взяти участь в її роботі.


Шукати в на сайті