Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

середу, 24 травня 2017 р.

Відкриття виставки «Люди свободи»



Люди свободи – герої незборені
Найкращі, найвідважніші сини,
Яскравим сяйвом в небі засвітились,
Щоб інші мріяли, любили і жили…

24 серпня 2016 року до 25-ї річниці незалежності України в рамках інформаційно-просвітницького проекту «Люди свободи», Українським інститутом національної пам’яті спільно з телеканалом UA: Перший, відкрито пересувну виставку, яка протягом року експонувалася в різних областях України. Це виставка розповідає про людей, які своєю працею та боротьбою в минулому столітті зробили можливим відновлення незалежності України сьогодні.
23 травня в Святогорівському будинку культури відбулася презентація виставки «Люди свободи» в Добропільському районі. На заході були присутні завідуюча відділом культури і туризму Юлія Літвінова, працівники відділу культури і туризму райдержадміністрації та центральної бібліотеки, вчителі та учні Святогорівської ЗОШ. Анонсувала виставку та запросила до її перегляду присутніх завідуюча Святогорівської бібліотеки Віра Романченко.

Вона підготувала та провела для присутніх екскурсію, під час якої розповіла та згадала імена Людей Свободи. Серед яких – політичний діяч, публіцист, перший ідеолог українського націоналізму Микола Міхновський, поет і дисидент Василь Стус, співак Володимир Івасюк, художниця Катерина Білокур, конструктор космічних кораблів Сергій Корольов, актор, режисер-новатор Лесь Курбас, отаман Холодноярської республіки Василь Чучупак, композитор, автор музики знаменитого «Щедрика» Микола Леонтович, художник, автор перших українських державних знаків Георгій Нарбут, академік, сходознавець, етнограф, поліглот (знав понад 60 мов) Агатангел Кримський, меценат Євген Чикаленко та інші. Завершує експозицію виставки наймолодший герой Небесної Сотні Назар Войтович, який загинув у 18 років і уособлює зв’язок між тим шляхом, який довелося пройти Україні до незалежності, змінами, які відбувалися під час Революції гідності, та майбутнім, яке ще чекає на Україну.
Незважаючи на їх вдавану нездоланність, вони зазнали краху, тому що зіткнулись із опором тих, кого ми сьогодні називаємо Людьми Свободи. Ці люди дуже різні – поети і політики, військові і музиканти, науковці і художники. Їх опір теж був різноманітним – хтось боровся за свободу народу, хтось за свободу творчості, думки; одні зі зброєю в руках, а інші – із пензлем. Свободу вони зуміли зберегти в собі, пронести її через часи неволі. Завдяки таким Людям, свобода стала реальністю для нас, і кожен з нас отримав можливість вільно реалізувати свій потенціал.









Шукати в на сайті