Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

четвер, 18 травня 2017 р.

Участь в Регіональному форумі "Децентралізація: сучасний стан та перспективи розвитку"

Сьогодні, 18 травня, в м. Краматорську розпочав свою роботу регіональний форум «Децентралізація: сучасний стан, перспективи розвитку», в якому бере участь голова Добропільської райдержадміністрації Дмитро Кірносов. Цей захід відбувається за ініціативи Донецької облдержадміністрації, обласної військово-цивільної адміністрації та за підтримки експертів Ради Європи.


До участі у форумі були запрошені представники громад Донеччини та Луганщини, делегати з усіх областей України, а також представники міжнародних організацій та Ради Європи. Форум має на меті визначення проміжних результатів роботи громад та обмін досвідом з вже сталими громадами з усієї України.
Під час відкриття форуму голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський зазначив велике значення формування та розвитку громад на Донеччині та підкреслив значну роль у процесі децентралізації міжнародних партнерів.
«Розвиток громад дозволить зробити значний крок до економічного та демократичного розвитку країни. Я сподіваюсь, що наші громади зможуть стати самодостатніми та потужними, а це буде ще одним аргументом проти російської пропаганди та агресії», – заявив Павло Жебрівський.
Очільник області також привітав присутніх зі святом – Днем вишиванки та зазначив, що це свято є дуже важливим для Донецької області та України.
Метою проведення Форуму є спрямування на отримання актуальної інформації щодо успіхів і досвіду у впровадженні реформи децентралізації, а також налагодження ефективного діалогу і взаємодії між органами виконавчої влади та місцевого самоврядування у вирішенні найбільш актуальних питань впровадження реформи децентралізації та визначенні пріоритетних напрямів розвитку об’єднаних територіальних громад.
Учасники Форуму обговорювали проведення децентралізації в національному, міжнародному та регіональному контексті.

Шукати в на сайті