Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 19 травня 2017 р.

ПАТРОНАТНА СІМ’Я – НОВА ФОРМА СІМЕЙНОГО ВИХОВАННЯ

Сімейний патронат – це професійна комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд і виховання дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах та потребують захисту, в сім’ї патронатного вихователя та одночасне надання фахівцями соціальної сфери інтенсивних підтримуючих послуг сім’ї дітей для відновлення її здорового функціонування. 
Патронатні вихователі – це сім’я, яка на договірних умовах певний час доглядає і виховує дітей, які тимчасово потребують підтримки та захисту. 
Патронатний вихователь – це підготовлений працівник, який на договірній основі здійснює догляд та виховання дітей, тимчасово влаштованих у його сім’ю та несе відповідальність за їх життя і стан здоров’я під час перебування. Термін перебування в патронатній сім’ї дитини залежить від потреби дитини, але орієнтовно становить від 1 місяця до6 місяців.
Сім’я патронатного вихователя – це подружжя, в якому один із членів на професійній основі виконує обов’язки патронатного вихователя. Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінок) і від 35 до 65 років (для чоловіків), які перебувають у зареєстрованому шлюбі, проживають на спільній житловій площі, мають позитивний досвід виховання дітей, відповідають іншим вимогам законодавства.
Патронатні вихователі щомісячно отримують оплату за надання послуг у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на час влаштування дітей та на утримання влаштованих дітей виплачується соціальна допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку за кожен місяць її перебування.
Стати патронатним вихователем можна звернувшись до служби у справах дітей Добропільської райдержадміністрації за адресою: м. Добропілля, вулиця Залізнича, 4.

Шукати в на сайті