Добропільська районна державна адміністрація забезпечує: Виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня; Законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян; Підготовку та виконання відповідних бюджетів; Звіт про виконання відповідних бюджетів та програм; Взаємодію з органами місцевого самоврядування; Реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

пʼятницю, 19 травня 2017 р.

«Співець донецького краю»


21 травня в Україні відзначається День пам'яті жертв політичних репресій.
В Святогорівській ЗОШ І-ІІІ ступенів для учнів 10-11 класів з цієї нагоди 19 травня пройшла виховна година, присвячена життю та творчості Миколи Чернявського «Співець донецького краю».
Микола Федорович - наш земляк, видатний поет, педагог і земський діяч родом з села Торської Олексіївки (тепер — село Шахове, Добропільський район, Донецька область) Бахмутського повіту Катеринославської губернії, син священика.

У 1917 році він очолив товариство «Українська Хата в Херсоні». Постання Української держави у 1917 році Чернявський привітав, але активної участі в її розбудові не взяв. В 1933 року зовсім перестав друкуватися. Пізніше був репресований, а твори його були заборонені; реабілітований по смерті Йосипа Сталіна. Але радянська критика і після реабілітації закидала Чернявському український націоналізм.
Довгий час помилково вважалося, що М.Чернявский загинув у 1948 році. Лише у 1992 році пошуковці встановили справжню дату смерті письменника. Він був розстріляний опівночі з 19 на 20 січня 1938 року.

Шукати в на сайті